Pátek 10. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havarované auto shořelo, mladý řidič zemřel

Jednadvacetiletý řidič v úterý večer nepřežil nehodu na silnici mezi obcemi Louka a Blatnice pod sv. Antonínkem na Hodonínsku.

nprap. Petr Zámečník, Policie ČR:

Řidič osobního vozidla Ford jel ve směru od obce Louka. Přitom nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky. Při jízdě velkou rychlostí uvedl při projíždění zatáčky vozidlo do smyku a najel vpravo mimo vozovku. Vozidlo narazilo do břehu silničního příkopu, odkud se odrazilo, přetočilo přes střechu a sunulo se přes vozovku až mimo komunikaci.

Vzhledem k tomu, že řidič nebyl při jízdě připoután bezpečnostním pásem, tak při havárii vypadl z vozidla. Jeho spolujezdkyni, která bezpečnostní pás měla zapnutý, se po havárii podařilo z vozidla dostat ven. Jen malou chvíli po tom došlo k požáru vozidla, které bylo celkově zničeno. Řidič při nehodě utrpěl těžká zranění neslučitelná se životem, kterým na místě i přes prováděnou odbornou lékařskou resuscitaci podlehl.

Jeho spolujezdkyně utrpěla středně těžké zranění a byla převezena na ošetření do nemocnice. Dechová zkouška u řidiče nemohla být provedena, proto policisté nařídili odběr krve. Rozbor odebraného vzorku krve by měl potvrdit nebo vyloučit to, zda řidič před nehodou pil alkohol.

Nehodu s požárem auta na tísňovou linku hasičů oznámil okolo projíždějící motorista ve 20.36 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice ve Veselí nad Moravou a dobrovolní hasiči z Lipova, k nehodě vyrazili také zdravotníci a policisté.

Při příjezdu záchranářů řidič auta nejevil známky života. Zdravotníci s pomocí hasičů muže 50 minut oživovali, lékař ale konstatoval jeho úmrtí. Zraněnou dívku zdravotníci po ošetření na místě převezli do nemocnice.

Auto, které bylo celé v plamenech, hasiči dvěma vodními proudy se smáčedlem uhasili ve 20.53 hodin. V okolí nehody pak hasiči uklidili střepy a úlomky z vozidla. Ojeté auto vyrobené v roce 1998 požár zničil, věcnou škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 20 tisíc korun

.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet