Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči převzali medaile za věrnost

Za dvacet let služby u hasičského sboru ocenil generální ředitel hasičů vybrané příslušníky z Karlovarského kraje. Medaile za věrnost převzali ve středu z rukou zástupce krajského ředitele.

Medaile za věrnost II. a III. stupně se udělují k ocenění velmi dobrých výsledků ve služební činnosti v trvání služebního poměru v délce 10 a 20 let. V prostorách krajského ředitelství HZS Karlovarského kraje převzali toto ocenění čtyři hasiči.

Jan Kurinovský je hasičem od roku 1991. Po celou dobu slouží na stanici v sokolovské chemičce, kde je nyní ve funkci strojníka. Zároveň je specialistou radiační ochrany a instruktorem motorových pil. Dvacet let služby má za sebou také Miroslav Hertel. Po třech letech, kdy sloužil jako hasič, úspěšně absolvoval strojnický kurz a byl zařazen na funkci strojníka. Tu na stanici Aš vykonává dodnes.

Od roku 2000 slouží Pavel Všelko na stanici v Karlových Varech. Po dokončení strojního kurzu se i nadále se v rámci sboru vzdělával a doplnil si své znalosti a dovednosti i o chemicko technickou službu. V současné době je ve funkci chemika a na karlovarské stanici platí za jednoho z těch, který této problematice skutečně velmi dobře rozumí.

Veronika Krajsová pracuje u hasičů rovných dvacet let. Posledních šest let pak velmi aktivně působí na úseku ochrany obyvatelstva v rámci preventivně výchovné činnosti. Stála u zrodu Asociace Záchranný kruh, který pod její taktovkou získává především v rámci bezpečnostní prevence mládeže jedno ocenění za druhým.

Všem oceněným předal medaile zástupce krajského ředitele Oldřich Volf, který jim zároveň popřál především pevné zdraví a další skvělé výsledky v jejich náročné službě.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet