Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

XI. ročník krajského kola soutěže v požárním sportu

Tradiční krajské kolo soutěže v požárním sportu se konalo za krásného počasí v Uherském Brodě.

Závodu se účastnily 4 družstva HZS Zlínského kraje, dále družstvo hasičského záchranného sboru podniku DEZA a.s. Valašské Meziříčí a také naši kolegové z partnerského města HZS Zlínského kraje – hasiči z Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne.

Soutěž zahájila ředitelka hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Jarmila Čičmancová. Mezi hosty nechyběli zástupci Zlínského kraje, ZZS Zlínského kraje, města Uherský Brod a sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Součástí zahajovacího ceremoniálu bylo předání medailí Hasičského záchranného sboru ČR za věrnost II. a III. stupně, tedy za příkladnou službu u sboru v délce trvání 20 a 10 let.

Oceněni byli:

  • mjr. Ing. Martina Neuwirthová Za věrnost II. stupně
  • nprap. Petr Dvouletý Za věrnost II. stupně
  • pprap. Petr Fojtách Za věrnost II. stupně
  • npor. Ing. Petr Svízela Za věrnost II. stupně
  • pprap. Josef Vaňatka Za věrnost III. stupně
  • mjr. Ing. Jiří Moskva Za věrnost III. stupně
  • nprap. Bc. Alois Obadal Za věrnost III. stupně
  • nprap. František Bečica Za věrnost III. stupně

Soutěž byla zahájena disciplínou „výstup do 4. patra cvičné věže“ na požární stanici v Uherském Brodě. Další disciplínou byl „běh na 100 metrů překážek“. Obě disciplíny proběhly na zrekonstruovaném sportovišti, které si tak odbylo svou oficiální premiéru.

Odpolední disciplíny se konaly na stadionu „Na Lapači“ v Uherském Brodě. Byla to soutěž ve štafetovém běhu na 4 × 100 metrů s překážkami a královská disciplína požárního sportu – požární útok. I když v požárním útoku se borci z Uherského Hradiště museli sklonit před týmem krajského ředitelství Zlín, celkové umístnění se od loňského ročníku vůbec nezměnilo a hasiči z Uherského Hradiště opětovně potvrdili v této soutěži svoji perfektní připravenost a kondici. Děkujeme pořadatelům za skvěle zvládnutou soutěž a vítězům blahopřejeme!

mjr. Ing. Vít Rušar

Sdílet
Přiložené soubory
100.pdf zobrazit online PDF 48 kB
celkove.pdf zobrazit online PDF 47 kB
stafeta.pdf zobrazit online PDF 45 kB
utok.pdf zobrazit online PDF 44 kB
vez.pdf zobrazit online PDF 48 kB