Pátek 10. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo skončilo po nehodě na střeše

Ve čtvrtek 16.6. před osmnáctou hodinou vyjela JSDH Dolní Dobrouč k dopravní nehodě osobního automobilu pod Lanšperkem.

Automobil značky Renault skončil v třímetrové hloubce převrácený na střeše. Ve voze cestovaly dvě osoby, které byly lehce zraněny. Hasiči po příjezdu k nehodě poskytli zraněným předlékařskou pomoc, zabezpečili automobil proti požáru a předali zraněné zdravotnické záchranné službě. Dále s pomocí techniky HZS Ústí nad Orlicí vyprostili havarovaný vůz zpět na vozovku a odstavili na bezpečném místě.

Tisková zpráva PČR

Na silnici II/360 u obce Dolní Dobrouč včera krátce přes osmnáctou hodinou havarovalo vozidlo zn. Renault. Pravděpodobně i zkušenosti řidičky se mohly podílet na včerejší havárii. Osmnáctiletá slečna za volantem zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu vozovky.

Na mokrém povrchu v levotočivé zatáčce údajně dostala smyk a vozidlo vjelo vlevo mimo komunikaci a tam se převrátilo na střechu. Hrůzostrašně vypadající scénář skončil naštěstí pouze s lehkým zraněním řidičky a její devatenáctileté spolujezdkyně. Obě byly převezeny na ošetření do nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou policisté u slečny za volantem nezjistili v dechu žádný alkohol. Škoda byla předběžně vyčíslena na patnáct tisíc korun.

Tisková mluvčí por. Bc. Iveta Lehká


Zvětšit mapu

JSDH Dolní Dobrouč
www.hasicidobrouc.cz

Sdílet