Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mělnicko: NEVIDĚLI JSTE JI?

Vidim – Od nedělního odpoledne je pohřešovaná obyvatelka Domova seniorů na Horní Vidimi paní Kateřina Sčuková, která trpí Alzheimerovou chorobou a je po operaci kyčelního kloubu. Pátrání je vedeno od nedělního večera.

V neděli odpoledne se obrátili pracovnice Domova na Policii České republiky s tím, že se z odpolední vycházky nevrátila paní Kateřina Sčuková, ročník 1933, která trpí Alzheimerovou chorobou. Na místo dorazilo několik policejních hlídek a přiletěl vrtulník s termovizí. Pátrání probíhalo až do nedělní půlnoci, kdy bylo přerušeno.

Další pátrání poté bylo zahájeno v pondělí dopoledne, kdy se ho zúčastnilo několik desítek policistů a několik desítek profesionálních a dobrovolných hasičů. Vzhledem k náročnosti terénu a skalním útvarům byly také nasazeny dvě lezecké skupiny hasičů. Na místě byl také vrtulník Letecké služby Policie ČR s termovizí.

Ani po několikahodinovém pátrání v náročném terénu v okolí Vidimi se však pohřešovanou osobu nepodařilo najít. Pátrání bylo dále prováděno v okolních obcích, kam byly také rozvezeny fotografie hledané ženy. V odpoledních hodinách se poté pátrací skupiny vrátily na své základny.

Jak zjistili mělničtí kriminalisté, paní Sčuková se ráda procházela a také cestovala, vždy stopem. Je proto možné, že by jí někdo mohl svézt autem a nyní může být i přes svůj handicep (po operaci kyčelního kloubu a s Alzheimerovou chorobou) od svého Domova seniorů na Horní Vidimi i několik kilometrů daleko.

Pokud by jste někdo ženu viděl, volejte linku 158 nebo přímo mělnickou Policii ČR na telefonu 315 622 644.

mjr. Bc. Jan Hadrbolec

Sdílet