Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo skončilo v příkopě na střeše

Dne 17. června ve 4.01 hodin zasahovali hasiči ve Stašově, kde došlo k nehodě osobního automobilu.

Ilustrační foto

Vozidlo skončilo svou jízdu v příkopě a na střeše.

Hasiči museli ihned po příjezdu ošetřit dvě zraněné osoby, jedna z nich musela být vyproštěna ze zdemolovaného vozidla. Obě osoby utrpěly těžká zranění a byly transportovány do nemocnice. Hasiči dále zasypali uniklé provozní náplně sorbentem a po vyšetření nehody policisty bylo vozidlo vyproštěno z příkopu.

Tisková zpráva PČR

K doslova hrozivě vypadající havárii dnes v časných ranních hodinách vyrážely složky IZS. Hasiči, záchranka i policie po čtvrté hodině ráno jeli ke Stašovu, kde po nárazu do stromu skončil vůz na střeše. Tříčlenná posádka ve zcela zdemolovaného voze kupodivu vyvázla jen s lehkými zraněními. Dva muže převážela sanitka do nemocnic, zatímco jeden z účastníků byl ošetřen pouze na místě.

Jak se vlastně vůz ocitl na střeše? Tak to je samozřejmě předmětem vyšetřování. Prozatím vše nasvědčuje, že by se mohlo jednat o rychlou jízdu, při níž vůz narazil ve směru své jízdy do stromu, od něj se opět odrazil a pokračoval do protisměru, kde se převrátil na střechu. Zatím není zcela jasné, kdo v době havárie seděl za volantem. Zda to byl sám majitel vozu, kterému bylo v dechu naměřeno přes 1,5 promile, ukáže až další vyšetřování. Hmotné škody jsou odhadovány na 30 tisíc korun.

zdroj: PČR nprap. Anna Štegnerová

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet