Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cvičení ve skladu chemikálií

Požár ve skladu chemikálií s následným únikem látky byl námětem taktického cvičení, které se uskutečnilo 3.6. ve firmě Ideal automotive na Nové Hospodě, kde se vyrábějí plastové a textilní výrobky do automobilů.

Cvičení se zúčastnily jednotky SDH Bor, HZS Tachov, HZS Stříbro a požární jednotka zmíněné firmy. Jednotka firmy měla za úkol po vyhlášení poplachu provést průzkum, při kterém bylo zjištěno že ve skladu chemikálií došlo k požáru a k úniku chemické látky z plastového kontejneru. Dále bylo zjištěno že se nebezpečné látky nadýchal jeden zaměstnanec, který se zrovna pohyboval v zasaženém objektu a ztratil vědomí.

Jednotka v dýchacích přístrojích za pomocí nosítek transportovala postiženého ze skladu a vyrozuměla ZZS. Dalším úkolem jednotky byla evakuace osob a za použití požární stříkačky zdolávat požár, který se zatím rozšířil na střechu budovy. Při sčítání evakuovaných osob bylo zjištěno, že se pohřešuje jeden zaměstnanec, mezitím na místo dorazila jednotka JSDH Bor, která ihned nasadila dva C proudy.

Hasiči současně zdolávali požár a druhé družstvo za pomoci jednotky podniku hledalo pohřešovanou osobu. Po příjezdu jednotky HZS Tachov byl přistaven chemický kontejner a v chemických oblecích proveden zásah na chemickou látku, kterou bylo třeba přečerpat.

Sdílet