Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři jednotky vyjely k požáru bytu v panelovém domě

Byla hluboká červnová noc v úterý 14. 6., kdy v čase 02:44 hodin vyhlašuje krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje poplach třem jednotkám podle požárního poplachového plánu pro naše město.

Ilustrační foto

K požáru bytu v panelovém domě ulice 1. máje vyjíždí cisternová automobilová stříkačka „CAS 24/3200/400-S2Z“ T815 TERRNo1 jednotky SDH Chodov, cisternová automobilová stříkačka „CAS 24/3400/210-S2Z“ Scania P340 jednotky HZS Karlovarského kraje stanice Sokolov a cisternová automobilová stříkačka „CAS 20/3400/210-S2R“ Tatra 815 TERRNo1 „Portugal“ jednotky HZS podniku Sokolovská uhelná.

Při našem příjezdu, kdy jsme na místě jako první hasičská jednotka, jsou vidět po panelových domech odrazy modrých výstražních světel vozidel městské policie i policie ČR. Hasičský velitel již ve vozidle nařídil připravení dýchacích přístrojů a určuje průzkumnou skupinu. Jednotka vysedá z vozidla a připravuje se k nasazení. Velitel zjišťuje prvotní informace od hlídky policie.

Hasiči vstupují do budovy a kde je cítit kouř. Strojník připravuje před budovou přetlakový ventilátor a velitel zjišťuje, že policistům se podařilo před příjezdem hasičů probudit osobu v bytě, který byl zahalen kouřem. Uživatel bytu byl nezraněn a je zjištěno, že došlo k připálení potravin na sporáku. Na místo zásahu dojíždí hasičská podniková jednotka. K odvětrání zakouřeného bytu a společné chodby je nasazen přetlakový ventilátor MT 236.

Velitel zásahu oznamuje zjištěné informace na KOPIS a jelikož již není na místě události potřeba žádná další jednotka hasičů, jsou kamarádi profíci ze sokolovské „centrální“ stanice, odvoláni zpět na základnu ještě před dojezdem do Chodova. Náš velitel také odesílá jednotku „SUASky“ na základnu. Situaci máme pod kontrolou a po důkladném odvětrání zasažených prostorů balíme vybavení a vracíme se na základnu.

zdroj: Jiří Kot SDH Chodov

Sdílet