Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Střet vlaku s autobusem

Na železničním přejezdu v Chrástu u Plzně došlo dnes před polednem ke střetu mezinárodního rychlíku s autobusem MHD Karosa. Na místě zasahují hasiči Plzeňského kraje společně s hasiči Správy železniční dopravní cesty ze stanice Plzeň.

Při události došlo pouze ke dvěma lehkým zraněním, ZZS je ošetřila na místě. Provoz je zastaven včetně pozemní komunikace. Vlak po střetu odhodil autobus do kolejiště.

Nehoda se stala v ulici tř. Čs. odboje na žel přejezdu č.P 286.


Zvětšit mapu

Tisková zpráva Drážní inspekce:

Dnes v 10.58 se u Chrástu u Plzně střetl vlak (Praha – Mnichov) s autobusem na železničním přejezdu. Nehoda se udála na přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací se závorami, která byla dle prozatímního šetření na místě nehody v činnosti. Podle dostupných informací zůstal autobus uvězněn mezi závorami a díky duchapřítomnému řidiči se cestující z autobusu včas dostali do bezpečí mimo železniční přejezd. Při nehodě byl lehce zraněn řidič autobusu a jeden cestující z vlaku. Škoda na vlaku byla odhadnuta na 300 000 Kč. Škoda na autobusu nebyla dosud vyčíslena. Provoz na trati je přerušen.

Foto: Drážní inspekce

Sdílet