Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zřítila se střecha supermarketu

V Ostravě – Mariánských horách se ve večerních hodinách zřítila střecha supermarketu Lidl. Střecha pravděpodobně nevydržela nápor těžkého mokrého sněhu, který v posledních dnech napadl.

Aktualizace:

Po závěrečném průzkumu v supermarketu Lidl v Moravské Ostravě, kde se pod tíhou sněhu zřítila střecha, lze potvrdit, že nebyla žádná osoba usmrcena a jak jsme informovali již v minulé tiskové zprávě, došlo pouze k jednomu lehkému zranění jedné osoby. Objekt je nyní staticky zajišťován a bude předán majiteli.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dnes se krátce před půl osmou večer (21:24 hlášeno na CTV Ostrava) zřítila střecha supermarketu Lidl v Moravské Ostravě nedaleko obchodního centra Futurum. Na místo ihned vyjely jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, stanice Ostrava – Fifejdy, Ostrava – Zábřeh a Slezská Ostrava. Při dojezdu na místo a následném průzkumu zjistili hasiči, že došlo ke zřícení střechy pod tíhou velké vrstvy mokrého sněhu. Posádka rychlé lékařské služby ošetřila pouze jednu osobu, která byla lehce zraněna (pohmožděnina ramene).

V současné době jsou na místě hasiči s těžkou vyprošťovací technikou, báňská záchranná služba Ostrava, která provádí vyztužení poškozené střechy tak, aby nedošlo k jejímu dalšímu sesuvu a ohrožení zasahujících hasičů. Na místě je rovněž nasazen speciálně vycvičený pes kynologické služby. S jeho pomocí hasiči prohledávají objekt, zda se v něm nenacházejí zavalené osoby. Při průzkumu hasiči využívají rovněž novinku – speciální kameru pro vyhledávání osob v sutinách.

Na místo zásahu byl povolán statik k posouzení rizika dalšího poškození objektu. V současné době na místě zasahují dvě družstva Hlavní báňské záchranné stanice Ostrava, posádky sedmi hasičských vozů HZS Moravskoslezského kraje, územního odboru Ostrava a na místo byla povolána těžká technika Záchranného praporu Armády ČR z Hlučína.
Sdílet