Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár nákladního automobilu na Výšince

Dvě jednotky hasičů likvidovaly 19. června 2011 po poledni požár nákladního vozidla na parkovišti u motorestu v obci Hajnice, místní části Horní Žďár na Trutnovsku.

Hasiči byli o požáru informováni ve 12:21 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Hajnice.

Požár vypukl v motorovém prostoru nákladního vozidla Iveco převážejícího zeleninu. Jako první požár zpozoroval náhodný kolemjedoucí, který upozornil řidiče náklaďáku. Ten se pokusil oheň zlikvidovat vodou z kbelíku a následně přenosným hasicím přístrojem.

Požár byl ale již natolik rozvinutý a intenzivní, že se mu to nepodařilo. Přivolaní hasiči dostali požár pod kontrolu ve 12:36 hodin. Plameny zničily kabinu řidiče, chladicí systém auta, levé přední pneumatiky, elektroinstalaci apod. a došlo k částečného poškození nákladového prostoru.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada na autoelektrice v motorovém prostoru. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 500 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Trutnov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet