Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Autoservis lehl popelem

Krátce před půlnocí 3. 1. 2006 vyjely jednotky hasičů Moravskoslezského kraje k rozsáhlému požáru autoservisu Renault v Hlučíně. Na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Hlučín a Opava a dále hasiči jednotek SDH z Bobrovníků, Dolního Benešova, Darkoviček a Vřesiny u Opavy.

Při příjezdu prvních jednotek na místo a prvotním průzkumu bylo zjištěno, že hoří celý objekt autoservisu a na místo je potřeba vyslat další jednotky hasičů.
Velení zásahu převzal krajský řídící důstojník a na místo povolal posilové jednotky HZS Moravskoslezského kraje, stanice Slezská Ostrava a stanice Ostrava – Poruba a další dobrovolné jednotky z Ostravy – Plesné, Ostravy – Radvanic, Ostravy – Heřmanic, Ostravy – Staré Bělé a jednotku Hasičské záchranné služby Českých drah.

Na místě zasahovalo 14 hasičských vozů. Požár se podařilo po jedné hodině v noci lokalizovat a uchránit okolní objekty v blízkosti hořícího autoservisu před přenesením požáru na ně. Po dohašení objektu zahájí práci vyšetřovatelé HZS Moravskoslezského kraje a Policie ČR, kteří budou pátrat po příčině požáru. Předběžná škoda způsobená požárem byla odhadnuta na 25 milionů korun.

Nočním požárem byl zasažen a zničen celý objekt, včetně veškerého zařízení,
vybavení a zaparkovaných vozidel. Dnešního dne, tj. 4. 1. 2006, bylo provedeno
ohledání požářiště příslušníky policie a hasičů. Z místa byly odebrány
vzorky k provedení požárně technické expertízy. Šetřením bylo vyloučeno
úmyslné založení požáru. Příčina vzniku požáru bude známá po vyhodnocení
odebraných vzorků.
Sdílet