Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Krnově našli třaskaviny

Včera ve večerních hodinách došlo v lomu za Krnovem k výbuchu. 24letý muž v přítomnosti dalších osob odpaloval zřejmě podomácky vyrobenou výbušninu. Došlo k explozi a těžkému zranění výše uvedeného muže, který je nyní hospitalizován v nemocnici v Ostravě.

Ilustrační foto

Další osoby nebyly zraněny. Policisté zajistili místo výbuchu. Vzhledem k nočním hodinám byl prostor střežen až do rozednění. Ráno kriminalisté, specialisté z oboru chemie a psovodi se speciálně vycvičenými psi na vyhledávání výbušnin provedli ohledání místa a zajištění stop. Z nalezených látek byly odebrány vzorky, které budou zaslány na expertízu.

Policisté také provedli prohlídku prostor rodinného domu, kde muž bydlí a nalezli další množství výbušné látky včetně komponentů k výrobě třaskavin. V ranních hodinách pořádkoví policisté spolu s kriminalisty provedli evakuaci osob ze skoro dvou desítek rodinných domů na ulici Rooseveltova a M. Gorkého.

Přivolaní pyrotechnici ve speciálních oblecích výbušnou látku včetně komponentů uložili do speciálního kontejneru na přepravu výbušnin a třaskavin. Vzhledem k nestálosti výbušné látky zvolili pyrotechnici její zničení na co nejbližším možném místě. Za bezpečnostního opatření byl náklad převezen do blízkého lomu, kde pyrotechnici provedli bezpečný odpal a zničení.

Případ nyní intenzivně šetří krnovští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu těžkého ublížení na zdraví. Případná další právní kvalifikace bude upřesněna v průběhu a z dalších výsledků šetření.

Během policejního opatření nebyl nikdo zraněn a nedošlo ke škodě na majetku.

por. Bc. Tušková P.
KŘP Moravskoslezského kraje
Policie ČR

Sdílet