Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den hasičů v Náchodě

OKRSEK HASIČŮ NÁCHOD pořádal v rámci „Dobrovolníka roku“ DEN S HASIČI pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje Bc. Lubomíra France a starosty města Náchoda Jana Birke 18. června 2011 od 14:00 na Masarykově náměstí v Náchodě.

Na sobotu bylo hlášeno chladné a deštivé počasí, to mne ale neodradilo od cesty do Náchoda. Rosničky nejspíš někde udělaly chybu, protože celé odpoledne bylo provázeno poměrně teplým počasím, občas se sice sluníčko schovalo za mraky, ale jediná voda, která na mne padla, byla větrem nahnaná voda od proudnic z požárního útoku.

Program byl zahájen podle plánu, byly předvedeny požární útoky, včetně dalších disciplín požárního sportu. Pro ty nejmenší byla nakonec za dozoru dospělých hasičů možnost vyzkoušet si stříkání z dětské proudnice pro požární sport. Tím se přesunul program do dalšího pokračování, kde už byly připraveny ukázky zásahové činnosti hasičů.

JSDH Dolní Radechová provedla ukázku vyprošťování zraněných osob po dopravní nehodě pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení spolu s poskytnutím první pomoci. Na záchranných pracích u fiktivní nehody se podílela také ZZS Náchod, která si po prvotním ošetření zraněných hasiči převzala pacienty do svojí péče.

Napůl rozstříhané osobní auto dále posloužilo k divácky ještě zajímavější podívané a to k hašení požáru osobního automobilu pomocí vysokotlakého hasicího zařízení. O tuto ukázku se postarala JSDH Náchod se svojí CAS na podvozku MAN.

Na poslední fotce se mi povedlo zachytit dvě nejkrásnější holčiny celého odpoledne pěkně u sebe ;-)

Foto a text: MIROSLAV CVEJN
redakčně kráceno

Sdílet