Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Expozice hasičů má letos již tísícího návštěvníka

V sobotu 18. června 2011 přivítali v Expozici požární ochrany hasičského záchranného sboru ČR ve Zbirohu již tisícího letošního návštěvníka. Stal se jím pan Šmíd z Sboru dobrovolných hasičů Trubín, který expozici navštívil s družstvem mladých hasičů.

Letos již Expozici navštívilo také několik zahraničních návštěvníků, namátkou z USA, SRN, Irska. V květnu 2011 navštívila Expozici komisařka EU Kristauna Georgieva, která se o Expozici vyjádřila velice pochvalně.

Nyní v Expozici ve Zbirohu finišují stavební úpravy nové výstavní haly, ve které budou umístěny hasičské automobily a technika od čtyřicátých let dvacátého století do současnosti. O jejím otevření budeme informovat.

Expozice požární ochrany Hasičského záchranného sboru ČR ve Zbirohu vítá své návštěvníky a fandy hasičského řemesla denně kromě pondělí (od 1. 5. do 30. 9.), včetně soboty a neděle od 9. do 17 hodin. V době letních prázdnin je otevírací doba až do 17.30. hod. Vstup do expozice je zdarma.

V Expozici si každý přijde na své, vedle koněspřežných stříkaček z 18. a 19. století můžete obdivovat požárního robota, požární automobily nejrůznějších značek, ale i vrtulník.

Navštivte webové stránky historické expozice ve Zbirohu!

Petr Bíza
vedoucí Expozice požární ochrany Zbiroh

Sdílet