Sobota 11. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po pohřešované osobě pátrali i hasiči

Koncem minulého týdne probíhala v okolí obce Hostim velká pátrací akce. Ve čtvrtek po osmé hodině večerní se na nás obrátila žena se žádostí o pomoc. Hledala svého čtyřiapadesáti­letého manžela.

Ilustrační foto

Ráno prý odešel na procházku, dosud se nevrátil a mobilní telefon u sebe nemá. Rozběhla se pátrací akce, do které se zapojilo celkem sedmačtyřicet osob. Vedle policistů a hasičů se jednalo i o místní spoluobčany.

Vzhledem k tomu, že se nám hledaného muže nepodařilo v noci najít, ráno jsme zahájili ještě rozsáhlejší akci. Přijelo třicet policistů ze speciální pořádkové jednotky z Brna i policisté ze všech obvodních oddělení územního odboru Znojmo a psovod se služebním psem. Pátrali i hasiči z okolních měst a obcí a strážníci Městské policie Moravské Budějovice.

HZS JHM:

V pátrání pomáhali hasiči z jednotek HZS Vyškov, SDH Drnovice (VY), SDH Luleč a SDH Pístovice.

Sedm desítek strážců zákona bylo v terénu v bezprostředním okolí obce Hostim. Na pomoc přiletěl i policejní vrtulník. Pátrání skončilo úspěšně v pátek v sedm hodin večer. Pohřešovaný muž byl nalezen živý a bez známek zjevného poranění. Byl předán rodinným příslušníkům.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová
KŘP Jihomoravského kraje
Policie ČR

Sdílet