Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bezdomovec utrpěl těžké popáleniny

Dne 5. 1. 2006 v 00:24 hod. byli hasiči informováni o požáru opuštěného domku u obce Napajedla.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v prostoru bývalé vrátnice a vážnice došlo k těžkému popálení neidentifikovaného muže, který zde přespával.

Projíždějící hlídka policie uviděla v domku záblesky a šla prověřit podezření na požár. Při bližším ohledání hlídka spatřila, že v domku hoří oblečení na bezdomovci. Před příjezdem hasičů se snažili policisté muže uhasit sněhem.

Po příjezdu hasičů byl požár na muži uhašen sněhovým ručním hasicím přístrojem. Hasiči muže vytáhli z domku a přenesli do vozidla přivolané zdravotnické záchranné služby. Muž byl s velmi vážným popálením obou rukou a zad převezen do nemocnice ve Zlíně.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně nedbalost muže při kouření cigarety, se kterou usnul. Muž přespával v nepoužívaném domku vrátnice a vážnice bývalých sběrných surovin. Požár zničil matraci, přikrývky a jeho oblečení. Požárem způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet