Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Během hodiny zemřeli při dopravních nehodách na Hradecku dva lidé

Profesionální a dobrovolní hasiči z Hradecka zasahovali dnes 21. června 2011 dopoledne u dvou tragických dopravních nehod.

První z nich se stala před půl dvanáctou dopoledne na hlavní silnici č. 11 z Hradce Králové směrem na Prahu. U Lhoty pod Libčany došlo k srážce osobního a nákladního vozidla. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Hradce Králové stanice Pražská, kteří vyprostili těžce zraněného řidiče osobního vozidla. Ten svým zraněním na místě podlehl.

Nehoda byla ohlášena v 11:22 ihned poté na místo vyjeli profesionální hasiči z HZS KHk HK – Pražská, dobrovolní hasiči JSDH Nechanice. Obě vozidla byla po střetu mimo vozovku. Řidič osobního vozidla bohužel na místě podle svým zraněním. Naše jednotka spolupracovala z HZS KHk HK – Pražská a ZZS KHK, sdělil serveru POŽÁRY.cz Jan Galásek ml. z JSDH Nechanice.

TZ Policie ČR: Dnes 21. 6. 2011 po jedenácté hodině dopolední se stala smrtelná dopravní nehoda na silnici č. 11 mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou u obce Lhota pod Libčany. Osobní vozidlo Škoda Forman zřejmě nedalo při vyjíždění z vedlejší silnice z Libčan přednost v jízdě nákladnímu autu Renault s návěsem, který jel z Prahy do Hradce Králové.

Dvaašedesátiletého řidiče osobního auta, který na místě nehody podlehl svým zraněním, museli vyprošťovat hasiči. Na místě zasahují všechny složky IZS.

*Alkohol u řidiče nákladního vozidla byl vyloučen. Celková škoda byla předběžně stanovena téměř na 1,3 milionů korun. *

Silnice bude uzavřena pravděpodobně do 17:00 z důvodu odstraňování vysypaného nákladu (pytle s umělými granulemi – 25 tun) z nákladního vozidla. Objízdná trasa je řízena kyvadlově přes Libčany a Hvozdnici.

Druhá nehoda se stala v poledne na Heldově náměstí v Třebechovicích pod Orebem na Hradecku. Nákladní vozidlo se srazilo s cyklistkou, jednalo se o ženu ročník 1954. Cyklistka utrpěla těžká zranění, kterým na místě podlehla. Na místě zasahovala JSDH z Třebechovic pod Orebem.

Foto JSDH Nechanice

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet