Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragický střet vlaku s automobilem

U nehody vlaku a osobního automobilu zasahovali hasiči a ostatní složky IZS dnes po čtrnácté hodině ve Frýdlantu nad Ostravicí. Nehoda si dle oznámení vyžádala jedno velmi těžké zranění, na místo vzlétl i vrtulník LZS. Ke střetu došlo na železničním přejezdu č. P7381.

foto ZZS MSK

Tisková zprává HZS MSK:

Tři jednotky hasičů zasahovaly v úterý 21. 6. 2011 odpoledne ve Frýdlantu nad Ostravicí (okres Frýdek-Místek) u srážky osobního vlaku s osobním automobilem Peugeot. Střet nepřežil pětašedesátiletý řidič osobního auta, kterého hasiči vyprostili a oživovali. Odhadem dvě desítky cestujících ve vlaku, včetně strojvedoucího, vyvázly bez zranění.

Hasiči obdrželi informaci o nehodě po 14. hodině. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice ve Frýdku-Místku, jednotka dobrovolných hasičů z Frýdlantu nad Ostravicí a drážní hasiči (SŽDC).

Vlak, který tvořila elektrická lokomotiva a „motorové“ vagony, narazil do osobního auta na přejezdu z pravé strany. Staršího vážně zraněného řidiče, který zůstal v autě zaklíněn, vyprostili hasiči a pokoušeli se jej oživit až do příjezdu rychlé záchranné služby.

Tisková zprává ZZS MSK:

Operační středisko záchranné služby přijalo dnes (21.6.) po čtrnácté hodině informaci o dopravní nehodě ve Frýdlantu nad Ostravicí (okres Frýdek-Místek). Nahlášen byl střet automobilu s motorovým osobním vlakem a vážné zranění jedné osoby. Na místo ihned vyjela posádka rychlé lékařské pomoci a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby.

Pětašedesátiletý muž zůstal po střetu zaklíněn ve vraku vozidla a vyprostit jej museli hasiči. Lékaři na místě zjistili, že pacient nejeví známky života. Utrpěl mnohočetná poranění, a to v oblasti hlavy a hrudníku. Záchranáři již muži nemohli nijak pomoci, postižený svým zraněním podlehl ještě před jejich příjezdem.

Posádky na místě nehody neošetřovaly žádného dalšího pacienta.

Sdílet