Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič složil zboží a kamion na parkovišti shořel

Nákladní vozidlo Iveco dnes zničil požár na parkovišti u nákupního centra v Kovářské ulici ve Strážníci na Hodonínsku.

Ilustrační foto

Řidič nákladního vozidla se skříňovou nástavbou u jedné z prodejen složil zboží a když nastartoval, z motorové části vycházel hustý dým. Řidiči se s vozidlem podařilo popojet do bezpečnější vzdálenosti od prodejny. Protože se požár rychle šířil, vyskočil z auta a zavolal hasiče.

Hlášení o požáru hasiči na tísňové lince přijali v 8.53 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice ve Veselí nad Moravou a dobrovolné jednotky ze Strážnice, Petrova a Vnorov. I když byli hasiči na místě za několik minut, požár už byl ve třetí ze čtyři fází hoření. Proti plamenům hasiči nasadili dva vodní proudy, oheň se podařilo dostat pod kontrolu v 9.06 hodin a po uhašení lokálních ohnisek zlikvidovat v 9.20 hodin. Kromě hašení kamionu hasiči také bránili rozšíření požáru na okolní zaparkovaná auta, z hořícího vozidla se snažili vyklidit část nákladu lihovin, nealkoholických nápojů, pečiva, cigaret a dalšího zboží.

Nákladní auto požár zničil, oheň znehodnotil také převážený náklad. Žár a zplodiny hoření na parkovišti zasáhly také pět dalších osobních aut. Požár zřejmě způsobila technická závada na nákladním vozidle, k určení přesné příčiny byl přizván servisní technik. Celkovou škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na milion korun, z toho 450 tisíc korun na zničeném zboží.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet