Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda na Šumpersku

K tragické dopravní nehodě ve směru z Šumperku na Bratrušov vyjížděla v úterý, 22. 6. 2011 v odpoledních hodinách (16:37) profesionální jednotka hasičů stanice Šumperk. Informaci o dopravní nehodě převzalo operační středisko Hasičského záchranného sboru od kolegů z linky 155.

Ilustrační foto

Po příjezdu k místu události a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že osobní vozidlo po kolizi sjelo mimo komunikaci ze srázu několik metrů a narazilo do stromu. Ve voze cestovali čtyři osoby. Ve vozidle zůstala zaklíněna jedna osoba a hasiči ihned zahájili její vyproštění a následnou resuscitaci, zbytek osádky byl již mimo vozidlo, bohužel jedna z osob svým zraněním podlehla ještě před příjezdem záchranářů. I přes veškerou snahu hasičů i záchranářů další osoba svým zraněním rovněž na místě podlehla. Celkově při nehodě došlo ke zranění čtyř osob, dvou dalším zraněným byla poskytnuta lékařská péče ZZS.

Hasiči na místě vozidlo zajistili proti vzniku požáru a provedli kontrolu úniku provozních kapalin. Po skončení záchranných i likvidačních prací se velitel zásahu dohodnul s vyšetřovateli Policie ČR, která následně tuto tragédii došetřuje, že v případě potřeby vyproštění vozidla, nebo při případném úniku provozních kapalin po manipulaci s vozidlem se vrátí zpět na místo nehody a vrátili se zpět na svou základnu.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet