Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy vyhnal patnáct lidí

Dne 6. 1. 2006 v 01:43 hod. byl ohlášen požár střechy domu v Holešově. Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Bystřice pod Hostýnem se třemi cisternami, které posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Holešov.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na objektu se sociálními byty došlo k rozsáhlému požáru střechy. Jako první na místo dorazila hlídka policie, která pomáhala s buzením nájemníků a řídila jejich evakuaci. Sedm bytových jednotek opustilo asi patnáct osob, převážně mladých rodin, včetně dvou malých dětí.

Hasiči přijeli k hořícímu domu do pěti minut a bleskově rozvinuli několik proudů vody. Hasební útok byl veden jak z vnitřních prostor domu a půdy, tak i z venku. V silně zakouřeném domě museli hasiči zasahovat v dýchacích přístrojích. Požár se vlivem silného větru rychle šířil a zasáhl celou plochu střechy a její konstrukci. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru předběžně ohledáno. Ve vyšetřování se bude pokračovat v dopoledních hodinách. Informace budou aktualizovány.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet