Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U dálničního přivaděče zemřel řidič auta

Jednatřicetiletý řidič vozidla Volkswagen Passat dnes zemřel při nehodě na přivaděči dálnice D1 u Bedřichovic na Brněnsku.

Auto ze slovenskou registrační značkou havarovalo při průjezdu ostrou levotočivou zatáčkou dálničního přivaděče ve směru z Ostravské ulice v Brně k motorestu Rohlenka. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci, prorazilo svodidla a vyletělo do pole, kde se několikrát převrátilo a zastavilo se až desítky metrů od vozovky. Nehoda byla hasičům ohlášena ve 4.49 hodin, na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů ze stanic v Pozořicích a v Brně-Slatině.

por. Bohumil Malášek, Policie ČR:

Poměrně nebezpečné místo, kde je dopravním značením snížena rychlost na šedesát kilometrů za hodinu, se stalo osudným jedenatřicetiletému muži. Ten z auta, které se podle prvotního vyšetřování nehody řítilo velmi vysokou rychlostí, vylétl a na místě svým zraněním podlehl.

Druhý z pasažérů, který nebyl stejně jako oběť připoután, skončil s velmi těžkými zraněními v nemocnici. Zcela zdemolované auto po několika kotrmelcích doletělo daleko do pole, hodně přes sto metrů od místa, kde opustilo silnici. Navíc muž, který nehodu nepřežil, byl nalezen od auta dalších více než třicet metrů. Policisté příčinu nehody za účasti soudního znalce dále vyšetřují.

Při příjezdu hasičů ve zdemolovaném vozidle nikdo nebyl. Zdravotníci ošetřovali zraněného dvaatřicetiletého spolujezdce. Protože ve vozidle byly doklady totožnosti tří osob, prohledali široké okolí. Ve vzrostlém obilí ale nikoho dalšího nenašli.

Hasiči zdravotníkům pomáhali při ošetřování zraněného spolujezdce a při jeho naložení do sanitky. Zdemolovaný vrak auta s utrženými levými předními dveřmi a nápravami kol zabezpečili proti případnému požáru. Auto od zdroje el. proudu neodpojovali, protože baterie se při nehodě utrhla a hasiči ji našli patnáct metrů od vraku v poli mezi obilím.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet