Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stromy padaly i na Vysočině

Předpovědi meteorologů se naplnily a Vysočinu včera večer zasáhly silné bouřky. Hasiči během večera a noci zasahovali u více než třiceti událostí. Nejčastěji odstraňovali popadané stromy z komunikací.

Ilustrační foto

Nejvíce bouřkou postiženou oblastí našeho kraje bylo Pelhřimovsko – téměř dvacet událostí. Hasiči tady odstraňovali stromy například ve Zhořci, Lukavci nebo Hořepníku. V Pelhřimově na ulici U Nádraží vyprošťovali hasiči uvízlý osobní vůz z vody po přívalovém dešti. V obci Rozkoš spadl strom na zaparkovaný osobní vůz Škoda Octavia a celý jej poničil.

Bouřkou však nebylo zasaženo pouze Pelhřimovsko, ale téměř celá Vysočina. U Dolní Cerekve na Jihlavsku narazil ve 21:17 hod osobní vůz do stromu ležícího na komunikaci. Nehoda se obešla bez zranění osob. Zasahující jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třešť zabezpečila vůz proti požáru a úniku provozních kapalin a také odstranila za pomoci ruční motorové pily strom z komunikace.

Stromy padaly také na Havlíčkobrodsku. K jejich odstranění vyjížděli hasiči například do Ledče nad Sázavou, Vilémovic nebo Ovesné Lhoty.

Na Třebíčsku zůstala po pádu dubu zcela neprůjezdná komunikace spojující Kralice nad Oslavou a Jinošov. V Náměšti nad Oslavou na ulici Podhradí poškodil padající strom sloup elektrického vedení.

Ve Žďáru nad Sázavou na ulici Na Úvoze poškodil silný vítr plechovou střechu rodinného domu. Hasiči také odstraňovali několik popadaných stromů v Nyklovicích.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet