Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Při havárii kamionu se vysypal náklad pšeničných otrub

Dne 24. 6. 2011 v 08:54 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Chropyně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z jedním zásahovým vozem a později i se speciálním protichemickým autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Chropyně a Kyselovice došlo k havárii nákladního tahače zn. MAN (PL) s návěsem.

Řidič nákladní soupravy havaroval s vozidlem ve známých zatáčkách ve směru na Přerov. S vozem se dostal mimo komunikaci a převrátil se do příkopu i s převáženým nákladem 25 tun pšeničných otrub. Po převrácení se náklad vysypal na blízké pole. Při havárii došlo jen k velmi drobnému povrchovému zranění řidiče, který byl ošetřen na místě hasičem zdravotníkem. Na vozidle došlo k úniku provozních kapalin.

Po příjezdu prvního výjezdového vozu profesionálů z Kroměříže byl proveden rychlý průzkum a velitel zásahu si vyžádal výjezd protichemického speciálu. Důvodem byl unikající hydraulický olej z nádrže.

Po dojezdu posilového vozu byla hydraulická kapalina i nadále zachytávána do sběrných nádob, aby nedošlo ke znečištění půdy u silnice. Během šetření havárie policií pomáhali hasiči také s řízením dopravy v nepřehledném úseku vozovky. Byli informováni zástupci správce komunikace k umístění dopravního značení a ke snížení rychlosti projíždějících aut.

Po zadokumentování nehody a zabezpečení místa havárie byla událost předána zástupcům policie. Dále bude provedena překládka nákladu a následné vyprošťování havarovaného vozidla. Dopravní komplikace v místě havárie se dají očekávat celý den.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet