Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

O víkendu se utkají v Ostravě v požárním sportu týmy ze dvou krajů

Každoroční krajská soutěž hasičů v požárním sportu, tradičně ze dvou sousedních krajů – Moravskoslezského a Olomouckého – se uskuteční v sobotu a neděli 25. a 26. června 2011 na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích. Zápolit zde budou profesionální i dobrovolní hasiči ve třech disciplínách – v běhu na sto metrů s překážkami, ve štafetě s překážkami a v požárním útoku.

Ilustrační foto

Čtvrtá atraktivní disciplína – výstup po žebříku do 4. podlaží cvičné věže – se koná v sobotu dopoledne ve sportovním areálu hasičské stanice v Ostravě-Porubě. Tuto disciplínu ale mají na programu pouze profesionální hasiči z obou krajů.

Soutěž organizují společně Hasičské záchranné sbory (HZS) Moravskoslezského a Olomouckého kraje (HZS MSK, HZS OLK), krajská sdružení hasičů Moravskoslezského a Olomouckého kraje ve spolupráci s Okresním sdružením hasičů Ostrava-město. Představí se zde mnoho reprezentantů ČR v požárním sportu.

V sobotu začínají samotné soutěže na Městském stadionu v 8:30 hodin, na stanici v Ostravě-Porubě v 9:00 hodin (tam pouze v sobotu dopoledne – věž). V neděli se zahajuje na Městském stadionu v 8:00 hodin.

Královská disciplína – požární útok družstev – je na programu v neděli od 9:40 do 13:00 hodin jak pro profesionální hasiče, tak i dobrovolné hasiče muže i ženy. Slavnostní ukončení je plánováno v neděli na 14:00 hodin. Vše na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích.

V Ostravě se letos v srpnu (19. 21. 8. 2011) uskuteční (na stejných místech) Mistrovství ČR v požárním sportu – opět společné pro profesionální a dobrovolné hasiče.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet