Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Horký víkend v Pardubickém kraji

Trochu divoký vikend prožili hasiči v Pardubickém kraji. V sobotu brzy ráno likvidovali požár rodinného domu, poté hořel byt a zasahovali i u výbuchu tlakové nádoby PB. A nakonec ještě v neděli brzy ráno hořely stavební buňky.Ilustrač­ní foto.

Dne 7. ledna 2006 v 6:12 hodin byl na tísňovou linku oznámen požár rodinného domu s ordinací v Chrudimi. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Chrudimi a místní dobrovolní hasiči. Požárem byla poničena ložnice včetně zařízení starožitným nábytkem a částečně jídelna. Při požáru se jedna žena nadýchala jedovatých zplodin. Ženu hasiči vyvedli z objektu a ihned byla předána do péče zdravotníkům. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování a škoda, kterou způsobil požár, byla předběžně vyčíslena na jeden milion pět set tisíc korun.

Ten samý den, 7. ledna 2006, v 10:59 hodin byli hasiči přivolání k požáru bytu v třípatrovém domě ve Chvaleticích. Na místo operační důstojník ihned vyslal profesionální jednotky hasičů z Přelouče a Pardubic. Dále byly povolány jednotky sboru dobrovolných hasičů z Řečan nad Labem, Zdechovic a Přelouče. Po příjezdu na místo hasiči provedli průzkum všech pater a půdního prostoru. Jednalo se o požár vánočního stromku od elektrických svíček. Majitel bytu plameny včas zlikvidoval pomocí nástěnného hydrantu. Hasiči provedli odvětrání zakouřených prostor a vrátili se zpět na základnu. Na místo se dostavil i vyšetřovatel, který nyní zjišťuje výši škody.

A ještě jednou 7. leden 2006. Ve 21:30 hodin byl na operační středisko hasičů oznámen požár propanbutanové lahve v obci Mladkov na Orlickoústecku. Na místo ihned vyjely dvě jednotky hasičů, HZS Králíky a JSDH obce Mladkov. Při jejich příjezdu na místo bylo zjištěno, že část zahradního domku je rozmetána výbuchem a jedna osoba utrpěla popáleniny. Jednalo se o únik plynu z 10kg propanbutanové lahve s následným výbuchem. Zraněná osoba byla převezena do nemocnice. Požár hasiči zlikvidovali.

A nakonec dnes, 8. ledna 2006 v 5:05 hodin byl na tísňovou linku hasičů oznámen požár stavebních buněk s administrativou a prodejní místnosti v Lanškrouně. Na místě zasahovalo celkem 8 hasičských jednotek (profesionální hasiči z Lanškrouna, dobrovolní hasiči ze Žichlínku, Lanškrouna, Dolní Čermné, Výprachtic, Ostrova a Tátenic). Hasiči nejprve provedli průzkum, zachraňovali majetek před požárem, likvidovali požár a ochraňovali před ohněm sousední objekty. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun.

Info: nstržm. Vendula Horáková – tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet