Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Suchdole nad Lužnicí hasiči vyřadili z provozu cisternu

Hasiči ze Suchdola nad Lužnicí byli nuceni vyřadit ze služby 37. letého stařečka, vůz Cas 25 Š706 RTHP, pro nebezpečné závady na řízení a brzdách.

Jedná se o automobil roku výroby 1975. Po celou dobu služby chránil občany Suchdol nad Lužnicí a okolí před požáry a v poslední době, než prošla Tatra 815 repasí, vyjížděl i k dopravním nehodám, při kterých sloužil jako nárazníkové vozidlo a doplňoval vůz RZA.

Bohužel i zub času si vybral svou daň a tak přibližně před deseti lety bylo provedeno nové oplechování vozu a oprava účelového zařízení(čerpadla). Oprava se bohužel vyhnula motoru, brzdám a kompletně celému podvozku.Technickou kontrolou v letošním roce už neprošlo a proto by bylo potřeba začít tuto situaci řešit.

Informovali jsme vedení města Suchdol nad Lužnicí v čele se starostou města, jaká situace se vyskytla a že její řešení se jeví jako neodkladné. Hasiči ze Suchdola moc dobře ví, že absence jedné z cisteren může mít fatální následky při mimořádné situaci ve městě i mimo něj.

Nezbývá než doufat v pozitivní přístup a splnění příslibu minulého i současného vedení města, že mobilita hasičů bude zajištěna a to především vzhledem k ochraně obyvatelstva v Suchdole nad Lužnicí a okolí. Vždyť i oni nás můžou potřebovat.

Jednotka ze Suchdola nad Lužnicí je zařazena v kategorii JPO II / 1.Výjezd jednotky je zde do 5 minut od vyhlášení poplachu krajským operačním střediskem.Slouží se 12 pohotovosti 24 h denně ,vždy po 4 hasičích (velitel,strojník a dva hasiči). V loňském roce zasahovala jednotka u 118 mimořádných událostí. A to: 30 dopravních nehod( se smrtelným zraněním, s velmi vážným zraněním, atd.), 62 technických pomocí (odstraňování sněhu a ledu ze střech, likvidace nebezpečného hmyzu, transport pacientů pro ZZS Jčk, vytažení automobilů atd.), 20 požárech, 2 planých výjezdů, 2 taktických cvičení a 2 dozorů při kulturních akcích.

Ondřej Vajo
Zástupce velitele jednotky

Sdílet