Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

CVIČENÍ: Šluknov zažil požár základní školy

Dnes, v pondělí 27. června 2011, se před půl devátou ráno místo školních zvonků v základní škole ve Šluknově ozvalo „Hoří!“ a učitelky okamžitě začaly evakuovat děti z budovy.

Zanedlouho po nahlášení požáru se rozezněly městem sirény a požární poplach v prvním stupni byl vyhlášen nejen místním jednotkám HZS a SDH Šluknov, ale také hasičům z jednotek SDH Velký Šenov a SDH Jiříkov.

První na místo dorazila dle očekávání jednotka profesionálních hasičů z nedaleké požární stanice. Ti započali s průzkumem budovy a natáhli útočené vedení. Za pár minut již hasiči vynášejí z hořící budovy první dítě v bezvědomí a do péče si ho přebírají záchranáři z místního Českého červeného kříže, kteří se na výzvu operačního střediska také dostavili.

Postupně dojíždí také další – v úvodu zmíněné – jednotky dobrovolných hasičů, může tak pokračovat průzkum budovy v dýchací technice, dohašování ohnisek a odvětrávání pomocí přetlakové ventilace.

Při průzkumu byly nalezeny ještě tři další děti, dvě z nich se ukryly na záchodech v odlehlejší části budovy. Na provoz v okolí místa události dohlíželi příslušníci Mětské policie Šluknov.

Sdílet