Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc při hledání pohřešovaných osob v Olomouckém kraji

Ke dvou případům pomoci s hledáním pohřešovaných osob během pondělí 27. 6. 2011 vyslalo operační středisko hasičů profesionální i dobrovolné jednotky Olomouckého kraje. V podvečerních hodinách v Olomouci a následně v nočních hodinách v Uničově.

Ilustrační foto

Spolupráce složek IZS – hledání dvou pohřešovaných dětí Olomouc 18:35

K prvnímu případu vyslalo operační středisko tři jednotky na ulici Stiborova, na žádost policie s pomocí při hledání dvou pohřešovaných dětí. Na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Olomouc a také dobrovolné jednotky Topolany a Černovír. Naštěstí se policistům obě děti ještě před nasazením hasičů podařilo nalézt a jednotky se vrátily zpět na své základny.

Spolupráce složek IZS – hledání pohřešované osoby Uničov 22:47

K druhé pomoci na žádost Policie ČR vyslalo operační středisko hasičů čtyři jednotky do Uničova k asistenci při hledání pohřešované osoby. Na místo vyjela profesionální jednotka stanice Uničov a také dobrovolné jednotky Troubelice, Uničov, Dlouhá Loučka. Následně stanice Prostějov zajišťovala dojezd kynologa na místo. Hasiči zahájili společně s policií prohledávání okolí Troubelic. Pohřešovaná osoba byla nalezena krátce před jednou hodinou ranní a jednotky se vrátily zpět na své základny.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet