Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Představení činnosti a techniky hasičů v Ostravě

Volnější období těsně před letními prázdninami vyplňují mnohé školy návštěvami záchranných a bezpečnostních složek a dalších obdobných subjektů a institucí. Takové návštěvy mohou mj. upozornit (či varovat) na negativní důsledky nezodpovědného chování během prázdnin.

Toho využili například organizátoři akce „Společně pro bezpečnější Ostravu 2011“ a pozvali ostravské školy do Ostravy-Zábřehu na Náměstí SNP (před a za KD Akord). Tam se představily složky IZS, včetně Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK – stanice Zábřeh), jeho techniky, činnosti a prevence.

Na programu byly zábavné a zároveň poučné hry pro děti, zkoušely si zavolat na linky tísňového volaní, aby byly v případě, že budou svědky požáru, nehody, či jiné mimořádné události, připraveny podat operátorům hasičů (i jiných složek) co nejvíce důležitých informací.

Hasiči z HZS MSK ještě předvedli za KD Akord ve spolupráci s dalšími subjekty záchranu člověka ze sutin, záchranu zraněného cestujícího po dopravní nehodě a dobrovolní hasiči z Ostravy-Zábřehu zde předvedli ukázky požárního sportu.

Na Základní škole ve Slezské Ostravě v Bohumínské ulici předvedli jiní hasiči z HZS MSK (stanice Slezská Ostrava) vybavení a kabinu cisternové automobilové stříkačky, ale největší zájem byl o jízdy v koši automobilové plošiny Bronto.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet