Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V havarovaném autě zemřel spolujezdec

Sedmasedmdesátiletý muž dnes odpoledne zemřel při dopravní nehodě na 172. kilometru dálnice D1 na Brněnsku.

Ilustrační foto

Senior zemřel ve vozidle Ford Focus Combi, které na 172. kilometru dálnice ve směru z Prahy do Brna zezadu narazilo do nákladního vozidla. Třetím účastníkem nehody bylo vozidlo Škoda Octavia, které narazilo do úlomků nárazníků a dalších částí fordu. Nehoda byla hasičům ohlášena v 15.18 hodin, k zásahu vyjely jednotky ze stanice v Rosicích a ve Velké Bíteši v Kraji Vysočina. Předlékařskou pomoc seniorovi, který nejevil známky života, včetně masáže srdce, jako první poskytli brněnští hasiči, kteří se mikrobusem vraceli ze sportovní soutěže.

V oživovacích pokusech seniora pokračovali také přivolaní zdravotníci. Lékař ale konstatoval, že sedmasedmdesátiletý spolujezdec z fordu svým zraněním podlehl. Zbývající posádku vozidla, sedmatřicetiletého řidiče auta a jeho manželku, kteří utrpěli šok, a jejich dvě děti zdravotníci převezli k dalšímu vyšetření do nemocnice. Dětem hasiči k překonání stresu z nehody věnovali plyšovou figurku dráčka Hasíka, maskota preventivně výchovného programu HZS JmK. Ostatní účastníci nehody zraněni nebyli.

Havarované auto hasiči zabezpečili proti případnému vzniku požáru, a na dálnici usměrňovali provoz. Únik provozních kapalin z fordu nebyl zjištěn. Protože odtah havarovaného vozidla zajistili pracovníci asistenční služby, hasiči v 16.44 hodin místo předali policistům a ukončili zásah.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet