Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič stihl z hořícího auta vyndat převážené balíky

Dne 29. června 2011 v 19:07 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v obci Loučka.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů ze Slavičína a Valašských Klobouk, které posílila jednotka dobrovolných hasičů ze Slavičína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru osobního auta zn. Dodge Caravan.

Řidič za jízdy zjistil závadu na vozidle a podařilo se mu dojet na odstavné místo u silnice. Po zastavení a vystoupení zvedl kapotu motoru, když na něj vyšlehly plameny a vyvalil se kouř. Řidič kapotu motoru zavřel a snažil se zachránit převážený náklad. Ve vozidle soukromé doručovací služby převážel balíky, které se mu podařilo vyskládat mimo hořící vůz.

Po příjezdu hasičů byl znovu otevřen motorový prostor, kde byl požár rychle lokalizován pomocí vysokotlakého proudu vody a následně i dohašen. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru do dalších částí vozu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič vypověděl svůj příběh a vyšetřování ukázalo na technickou závadu na palivovém vedení. Požárem byl poškozen motor a způsobená škoda byla odhadnuta asi na 10.000 Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet