Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči po nehodě vyprošťovali osobu z vozu

Ve čtvrtek 30.6. odpoledne vyjížděli Moravskoslezští záchranáři k nehodě dvou automobilů na Frýdecko-Místecku. Nahlášen byl čelní střet na silnici u obce Nebory, ve směru na Hnojník, a to s více zraněnými. Na místě nehody zasahovaly tři pozemní posádky záchranné služby z Třince, vrtulník LZS nemohl vzlétnout s ohledem na nepříznivé počasí a neletové podmínky.

Ilustrační foto

Záchranáři ošetřili celkem čtyři zraněné, z toho tři děti.

Nejvážnější stav zjistili zasahující lékaři u sedmapadesátileté ženy. Pacientka jevila známky poruchy vědomí, utrpěla vícečetná poranění v oblasti hlavy a trupu, její stav byl život ohrožující. Záchranáři museli přistoupit k zajištění jejích dýchacích cest a umělé plicní ventilaci. Žena byla po ošetření na místě nehody transportována na urgentní příjem Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy.

Čtyřletý chlapec byl zraněn v oblasti dolní končetiny, jeho poranění se jevilo jako lehčí. Posádka rychlé zdravotnické pomoci jej předala na chirurgické ambulanci nemocnice v Třinci.

Dívka ve stejném věku utrpěla zranění břicha, byla při vědomí a se záchranáři komunikovala.

Osmiletá dívka byla zraněna těžce, posádka záchranné služby ji ošetřila poranění hlavy a horní končetiny. Obě malé pacientky záchranáři přepravili k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde byly předány do péče lékařů urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl
mluvčí USZS MSK

Sdílet