Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda v Linhartovech

Další čtvrteční vážná dopravní nehoda, tentokrát se smrtelnými následky, se odehrála před půl šestou odpoledne na Bruntálsku. Střet dvou osobních automobilů byl operátorům záchranné služby nahlášen v místě tzv. Linhartovských zatáček, mezi Krnovem a Městem Albrechtice. Na pomoc byly vyslány čtyři posádky ÚSZS MSK ze dvou stanovišť.

por. Bc. Tušková P., Policie ČR:

37letá žena jela s vozidlem Fabia a za mírného deště a na vlhké vozovce zřejmě dostala smyk. Vyjela do protisměru, kde narazila do protijedoucího vozidla Octavie, které řídil 74letý muž a následně ještě do svodidel.

Okolnosti nehody šetří SKPV Krnov, na místě byli také policejní krizoví interventi. Způsobená škoda na vozidlech činí 210 tisíc Kč.

Sedmatřicetiletá žena zůstala zaklíněna v jednom z vozidel a musela být vyproštěna hasiči. Nejevila známky života a záchranáři zahájili resuscitaci s cílem obnovit činnost srdce. Postižená utrpěla vícečetná zranění, kterým na místě podlehla. Oživovací pokusy nebyly úspěšné a lékař musel konstatovat smrt. Záchranáři ošetřili muže ve věku čtyřiasedmdesáti let. Zjistili u něj poranění hlavy a dolní končetiny. Pacienta následně předali do péče lékařů krnovské nemocnice.

Dalšími zraněnými byly děti, a to dívky ve věku šest a patnáct let. Mladší utrpěla lehčí poranění hlavy a hrudníku, druhá z dívek byla zraněna těžce. Zasahující lékař zjistil zranění hlavy a břicha. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byly obě děti transportovány na urgentní příjem nemocnice v Krnově.

PhDr. Lukáš Humpl
mluvčí USZS MSK,

Sdílet