Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tělo muže, který zmizel v Trnávce, se našlo

Policisté ze zlínského pohotovostního a eskortního oddělení s kolegy z obvodního oddělení ve Fryštáku hledají čtyřicetiletého muže. Cizinec se měl včera kolem desáté hodiny dostat do rozvodněné říčky Trnávky, když se šel podívat na její zvednutou hladinu.

Podle svědků měl čtyřicetiletého cizince strhnout silný proud. Hasiči ho neúspěšně hledali téměř dvě hodiny. Policisté se o tom dozvěděli až v pozdních nočních hodinách a k pátrání se ihned připojili, nicméně v noci pátrali marně. Ještě před rozedněním zahájili další akci.

HZS ZLK:

V obci Trnava na Zlínsku pokračuje pátrání po pohřešovaném muži, a to v režii policie a za podpory dobrovolných hasičů. Jednotky v okolí byly informovány o této události a byly požádány o případnou pomoc.

Patnáct policistů a deset dobrovolných hasičů za dopoledne prošlo několikakilometrový úsek podél rozvodněné Trnávky od centra obce Trnava, kde byl muž naposledy viděn, až do Slušovic. Velitel akce si na pomoc vyžádal brněnské potápěče, jejichž úkolem bude prošlapat dno Trnávky a prohledat klestí ve vodě.


Aktualizace 11.15 hod.:

Svědkové prý spatřili lidské tělo v řece Dřevnici ve Zlíně u svitovského areálu. Operační důstojníci tam ihned vyslali další policisty, kteří tuto informaci ověřují a zároveň tělo hledají.


Aktualizace 14.50 hod.:

Policejní potápěči našli tělo muže, který včera spadl do rozbouřené říčky Trnávky v obci Trnava na Zlínsku. Našlo se asi tři sta metrů od místa, kde mělo k osudnému pádu dojít.

V tuto chvíli už máme ověřeno, že se skutečně jednalo o pohřešovaného čtyřicetiletého muže. Na místě je výjezd kriminalistů včetně technika a čeká se také na příjezd lékaře kvůli prvotnímu ohledání těla.

Před polednem jsme prověřovali také informaci, že lidé viděli lidské tělo v řece Dřevnici ve Zlíně. To se však nepotvrdilo, podle všeho se jednalo o dřevěnou kládu nebo odpad, který mohl z dálky člověka připomínat.

mjr. Ing. Jana Bartíková
KŘP Zlínského kraje
Policie ČR

Sdílet