Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hromadná nehoda zastavila provoz na D1

K nehodě tří osobních vozidel a dodávky vyjeli dnes ráno hasiči na 152. km dálnice D1 ve směru na Brno. Informace o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina v 07:51 hod.

Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob. Po nehodě zůstal neprůjezdný pravý jízdní pruh a v místě se vytvořila několikakilometrová kolona. Při nehodě došlo k poškození nádrže dodávky a na vozovku unikla nafta. Zasahující jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí provedla její likvidaci za pomoci speciálního sorbentu. Naftu, která zůstala v nádrži dodávky přečerpali hasiči do barelů.

Od této nehody nezamířila však jednotka na svoji základnu, ale rovnou k další dopravní nehodě, která se odehrála v 09:20 hod na 148. km dálnice D1 ve směru na Brno. Střet dvou osobních vozidel si vyžádal tři zranění.

I v tomto případě se v místě nehody vytvořila dlouhá kolona. Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. V 09:58 hod byla havarovaná vozidla naložena na odtah.

Příčiny dopravních nehod vyšetřuje Policie ČR.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet