Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny za sebou zanechaly milionovou škodu

S rozsáhlým požárem haly v obci Hluboké na Třebíčsku bojovalo sedm jednotek hasičů. Požár byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen v 01:30 hod.

V době příjezdu prvních jednotek na místo události byla celá hala v plamenech. Uvnitř ocelové haly měl majitel uskladněné seno a zaparkovanou zemědělskou techniku. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. V 02:19 hod se zasahujícím jednotkám podařilo dostat požár pod kontrolu.

Po třetí hodině ranní byl počet zasahujících jednotek postupně redukován. Likvidační práce na místě stále ještě probíhají. Hasiči z haly postupně vyskladňují seno.

Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Požárem vznikla škoda v předběžné výši 1.000.000 Kč – jedná se o škodu vzniklou na hale a technice. Hasiči svým zásahem uchránili hodnoty ve výši 10.000.000 Kč. Příčinou vzniku tohoto požáru se nyní na místě intenzivně zabývají naši vyšetřovatelé.

David Dvořáček, DiS. dodává

Jednotce SDH obce Velká Bíteš byl 1. 7. 2011 v 1:39 vyhlášen požární poplach, po telefonickém upřesnění z KOPIS Jihlava jednotka vyjela se dvěma cisternovými automobily v počtu 6 členů, mimo hasebních a likvidačních prací jednotka prováděla kyvadlovou dopravu vody z požární nádrže v obci, na požární zbrojnici se navrátili okolo 19 hodiny a do 20:40 připravovali techniku do pohotovosti na případný další výjezd.

Hasiči svým zásahem uchránili hodnoty ve výši 10 milionů Kč. Práce dobrovolných hasičů je nejenom potřebná, ale i namáhavá a stále dosti nedoceněná.

U požáru zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Náměšť nad Oslavou a Velká Bíteš společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Kralic nad Oslavou, Velké Bíteše, Tasova, obce Hluboké a Ketkovic (Jihomoravský kraj).

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet