Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči cvičili společně se žáky a jejich učiteli

Dětské centrum Kopřivnice – speciální škola pro děti s více vadami se stala ve středu 29. června dějištěm taktického cvičení profesionálních hasičů ze stanice v Novém Jičíně a dobrovolných hasičů z Kopřivnice.

Cílem hasičů bylo procvičení záchrany osob a zdolávání požáru ve specifických podmínkách školy, kterou navštěvují děti s různými vadami. Samozřejmostí bylo zapojení personálu školy při vyhlašování požárního poplachu, uzavření přívodu plynu, vypnutí elektrické energie a především praktickém provedení evakuace žáků z budovy školy.

Část objektu, ve které byl simulován požár, byla zakouřena pomocí divadelního dýmu a tam byla záchrana a evakuace osob úkolem pro hasiče. Záchrana byla prováděna jak vnitřkem budovy tak z vnějšku pomocí automobilového žebříku. Také hasební zásah byl prováděn stejně, jako by se jednalo o skutečný požár – jen hadice zůstaly tentokrát suché.

Úspěšné hasičské cvičení završila prohlídka techniky a vybavení jednotek, která proběhla za velkého zájmu přítomných dětí.

zdroj: HZS MSK Nový Jičín

Sdílet