Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEA: V Plzni hořela hala s textilem

Požár haly se sportovním vybavením, který sledovali obyvatelé Plzně v noci na dnešek, způsobil škodu ve výši několika milionů korun. Událost si vyžádala vyhlášení třetího poplachového stupně.

Dle dostupných informací hořel sklad s textilem o rozměrech přibližně 100×100 metrů. Příčina je prozatím neznámá. Hasiči sklad hlídají, skladu se propadla střecha.

Požár skladovací haly v Plzni na Borských polích byl na operační středisko ohlášen v sobotu ve 23.27 hodin. Když jednotky dorazily na místo, byl objekt celý v plamenech.

Na místě zasahovalo celkem deset hasičských jednotek, včetně výškové techniky, pomocí které bylo možné hasit uvnitř objektu. Lokalizace požáru byla ohlášena ve tři hodiny ráno a celý následující den hasiči místo monitorovali a nechávali kontrolovaně dohořet vnitřek haly.

Při události nebyl nikdo zraněn, v době požáru se v objektu nikdo nenacházel. Škody byly předběžně vyčísleny na 50 milionů korun. Příčina vzniku požáru je v šetření. K události byl povolán statik, který rozhodl o nutnosti halu strhnout. Další podrobnosti se budou řešit během dnešního dne.

Zasahující jednotky: HZS Plzeň-střed HZS Plzeň-Košutka HZS Plzeň-Slovany JSDH Křivice JSDH Bílá Hora JSDH Doubrava JSDH Tlučná JSDH Božkov JSDH Skvrňany JSDH Vejprnice

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet