Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda ve Kdyni

U obce Kdyně došlo k nehodě osobního a nákladního vozidla s těžkým zraněním. Na místě zasahují hasiči, zdravotníci a policie, letí i vrtulník letecké záchranné služby.

Tisková zpráva HZS

U střetu osobního a nákladního vozidla dnes ráno zasahovali domažličtí hasiči. Při nehodě zemřeli dva lidé, další dvě těžce zraněné osoby transportoval k ošetření vrtulník.

Dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla u benziny ÖMW u Kdyně na Domažlicku byla ohlášena v pondělí 4. července 2011 v 7.39 hodin. Hasiči při příjezdu museli všechny zraněné vyprostit. Řidičku a spolujezdkyni se ještě pokoušeli resuscitovat, ale lékař konstatoval na místě smrt. Další dvě těžce zraněné ženy transportoval k ošetření vrtulník. Komunikace byla po dobu nehody zcela uzavřená. Odhad uzavírky je minimálně do 11.00 hodin.

Zasahující jednotka: HZS Domažlice

Foto: Zdeněk Mleziva

Tisková zpráva PČR

Dnešního dne kolem 7:40 hod. přijali domažličtí dopravní policisté oznámení o vážné nehodě, která se stala na silnici II. třídy číslo 22 u obce Kdyně. Z dosud zjištěných skutečností vyplývá, že od benzinové čerpací stanice vyjížděla s osobním vozidlem Peugeot 106 24letá řidička, která nedala přednost v jízdě zleva jedoucímu nákladnímu vozidlu Man, se kterým se střetla.

Při dopravní nehodě došlo ke smrtelnému zranění řidičky a její 22leté spolujezdkyně. Další dvě spolujezdkyně utrpěly zranění a byly převezeny do nemocnice. Požití alkoholu u řidiče nákladního vozidla Man bylo vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Policisté se případem i nadále zabývají.

zdroj: PČR por. Bc. Dagmar Jiroušková

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet