Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Klokočově hořel srub, majitel hledá žháře

Dne 4. 7. 2011 dvacet minut po sedmé hodině ranní vyjeli Moravskoslezští hasiči k požáru srubu v katastru obce Klokočov (OP).

Vzhledem k tomu, že se místo požáru nacházelo v poměrně nepřístupném terénu údolí řeky Odry nad Spálovským mlýnem, bylo pro zásahové vozy těžké se na místo požáru dostat. Naštěstí se mohli dobře orientovat podle stoupajícího sloupce dýmu.

Po příjezdu na místo průzkumem zjistili, že hoří dřevěný rekreační srub. Požár se nacházel ve třetí fázi. Hasiči ihned zahájili hašení dvěma proudy C. V osm hodin se požár podařilo jednotkám lokalizovat a během dalších 45 minut byl požár úplně uhašen.

Jednalo se skutečně o složitý zásah, jednopodlažní podsklepená chata (srub) o půdorysných rozměrech 9×9 metrů byl situován v nepřístupném terénu s velmi špatným přístupem pro zásahovou techniku hasičů. V lese v prudkém stoupání, na odlehlém místě od přístupové cesty.

Na místě v době likvidace zasahovali hasiči HZS MS kraje ze stanice Bílovec a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Spálov, Odry a Klokočůvku. Celkově u požáru zasahovaly 3 profesionální a 3 dobrovolné jednotky.

Škodu požárem způsobenou a příčinu požáru v tuto chvíli na místě zjišťují vyšetřovatelé HZS a Policie ČR.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Jelikož se jednalo o úmyslné zapálení po násilném vniknutí, obrátila se na naši redakci dcera majitele chaty s prosbou o uveřejnění následující výzvy:

  • Odměna za informaci vedoucí k dopadení viníka 20 000 Kč (dvacet tisíc Kč), po dopadení dalších dvacet
  • Kontaktní telefon: 604 357 739
Sdílet