Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Sázavě došlo k těžké nehodě

U těžké dopravní nehody zasahovali hasiči spolu se záchranáři i leteckou záchrannou službou krátce po poledni v obci Sázava na Orlickoústecku.

Po čelním střetu dvou osobních vozidel zde zůstal jeden mrtvý a jeden těžce zraněný. Ten byl s vážnými poraněními transportován letecky do nemocnice.

Mrtvým byl starší řidič Š120, ročník 1928. Do jeho vozu totiž při předjíždění na mokré silnici narazila Škoda Fabia. V postarší škodovce došlo ke zranění dalších dvou osob, z toho jedné těžce. Ta byla převezena letecky do nemocnice.

Tři osoby s Fabie byly převezeny do nemocnice ZZS s lehčími zraněními.

Tisková zpráva HZS

Dne 4. 7. 2011 v 13,19 hod. vyjížděly jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů z Lanškrouna k těžké dopravní nehodě u obce Sázava. Na mokré silnici zde došlo k čelnímu střetu dvou osobních automobilů Škoda Fabia a Škoda 120, jejíž řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě jim podlehl.

Hasiči okamžitě z vraku auta vyprostili těžce zraněnou ženu z místa spolujezdce a předali ji do péče Zdravotnické záchranné služby, která ji vrtulníkem transportovala do nemocnice. Se zraněními byly převezeny do nemocnice i tři osoby z vozu Škoda Fabia. Příčina nehody a výše vzniklé škody jsou v šetření PČR.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet