Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár slámy v ocelokolně na Opavsku

Krátce před třetí hodinou ranní dnes vyjeli moravskoslezští hasiči k ohlášenému požáru slámy do obce Bohdanovice na Opavsku. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří balíky slámy uskladněné v ocelokolně místního statku.

Na místo byly vyslány profesionální jednotky HZS Moravskoslezského kraje ze stanic Opava a Bruntál a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Litultovice, Dvorce, Horní Benešov, Leskovec nad Moravicí, Budišov nad Budišovkou a Jakartovice.

Vzhledem k charakteru požáru byl na místo povolán majitel seníku a bylo s ním dohodnuto, že balíky slámy se budou vyvážet ven z kolny a hasiči je budou prolévat vodou. To se za pomoci dvou nakladačů podařilo.

Hasiči potřebnou vodu odebírali z místního potoka a postupně hořící slámu hasili. Vzhledem k charakteru požáru se jedná o dlouhodobý zásah, v tuto chvíli na místě ještě zůstává poslední jednotka z Jakartovic, která kontroluje dohořívající slámu.

Místo požáru bylo po sedmé hodině ranní předáno majiteli. Vyšetřovatelé HZS a Policie ČR zjišťují příčinu požáru. Škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet