Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sebevrah na Hlavním nádraží v Praze

Hasiči SŽDC Praha právě zasahují na Hlavním nádraží. Na místě je také HZS Praha HS 1, velitel směny, OZZP, HS7 s plachtou a ZZS. Dle předběžných informací se pravděpodobně jedná o psychicky nemocnou osobu která hrozí skokem ze 6 metrů. Na místo se dostavil i vyjednávač PČR. Muž byl zajištěn policisty.

Tisková zpráva PČR

V úterý, v půl osmé ráno přijali operátoři linky tísňového volání oznámení o muži, který se prochází po střeše peronu na Hlavním nádraží.

Na základě tohoto oznámení samozřejmě na místo okamžitě směřovaly policejní hlídky, hasiči i zdravotníci. Policisté po příjezdu na místo skutečně našli na přístřešku třetího nástupiště avizovaného muže. Toho se snažili přesvědčit, aby slezl. Muž však toto odmítal a po policistech začal metat vše, co měl právě po ruce. Přibližně v osm hodin dorazil na místo policejní vyjednavač, který s mužem začal komunikovat. Toto vyjednávání trvalo přibližně jeden a půl hodiny. V půl desáté dopoledne našel pětatřicetiletý muž z Mostecka s vyjednavačem společnou řeč a ze střechy slezl. Vzhledem k tomu, že důvodem mužova počínání byl zřejmě jeho momentální psychický stav, předali ho následně policisté do péče přítomným zdravotníkům.


Zvětšit mapu

zdroj: PČR kpt. Mgr. Tomáš Hulan

Sdílet