Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Memoriál S. Kučery a oslavy 130 let založení hasičů

V sobotu 2. července 2011 proběhla ve Slavětíně požární soutěž, již 11. ročník Memoriálu S.Kučery, spojený s oslavami 130. výročí založení hasičů ve Slavětíně.

Zúčastnila se družstva mužů ze Zeměch, Postoloprt A a B, Touchovic, Černčic, Radonic, Libočan a Slavětína. Z žen to byla družstva z Libočan, Radonic, Dobroměřic, Domoušic, Ročova a Slavětína.

Soutěžilo se v požárním útoku a dopravě vody v kbelících do druhého podlaží věže muži a ženy do prvního podlaží věže. Nejlépe si vedli muži s Touchovic, druhé bylo družstvo Slavětína a třetí Postoloprt A. Ženy vyhrály Slavětínské, druhé byly Radonice a třetí Domoušice.

V neděli 3. 7. 2011 proběhla soutěž mladých hasičů za velmi chladného a deštivého počasí. Děti se ale s tímto popraly velmi statečně. Soutěžilo se ve štafetě požárních dvojic a v požárním útoku. Zúčastnila se družstva z Obory, Koštic, Postoloprt a Slavětína. Vyhrály děti z Obory, druhé byly Koštice, třetí Postoloprty a čtvrtý Slavětín.

Děkuji všem družstvům, která se zúčastnila soutěže jak v sobotu nebo v neděli, za účast a kázeň. V neposlední řadě děkuji vzácným hostům, kteří nás navštívili a to starostovi KSH Ústí n/L panu Doubravovi s chotí, starostovi OSH v Lounech panu Hencovi s chotí, čestnému starostovi OSH v Lounech panu Pémovi s chotí, zasloužilým hasičům panu Šlechtovi, Chotěborskému a dalším hostům. Dále jsme rádi přivítali kolegy z HZS, vedené velitelem stanice Louny panem Kastnerem, kteří nám předvedli ukázku nejnovější techniky, jak žebříku na podvozku Magirus, tak zásahové vozidlo Mercedes.

Samozřejmě gratuluji v historii Slavětína první „MISS HASIČKA SLAVĚTÍN“, kterou se stala hasička z Radonic Podeszwová Veronika, druhá skončila Rusová Lucie a třetí Holubová Eliška, obě ze Slavětína.

Prožili jsme krásný i když velmi náročný hasičský víkend a už se těšíme na další akce hasičů ve Slavětíně, ale i mimo něj.

Suchý Pavel
starosta SDH Slavětín

Sdílet