Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bouřka a prudký liják zaměstnal ostravské hasiče

Téměř dvacítka zásahů zaměstnala v době mezi 16. a 17. Hodinou ostravské hasiče. Profesionální i dobrovolné jednotky likvidovali následky prudkého deště – čerpali vodu ze zatopených sklepů, zejména v oblasti Ostravy – Jihu, Ostravy – Poruby, uvolňovali kanalizační vpusti a odstraňovali vodu ze zatopených silnic a křižovatek a likvidovali polámané větve a stromy.

Ilustrační foto

Nejvážnější situace nastala v oblasti Ostravy – Zábřehu, kde voda zatopila křižovatku Pavlovovy ulice s ulicí Kpt. Vajdy a znemožnila tak průjezd tramvajím MHD. Teprve propláchnutí kanalizace a uvolnění kanalizačních vpustí pomohlo snížit hladinu vody a obnovit tramvajový provoz.

Na Svazácké ulici v Ostravě – Zábřehu zase hasiče zaměstnal strom spadlý na zaparkovaný osobní automobil. Hasiči strom rozřezali pomocí motorových pil a poškozené auto předali majiteli. Nikomu se nic nestalo.

V Ostravě – Porubě hasiči převážně čerpali zatopené sklepy, na třídě 17. listopadu zajistili nebezpečně uvolněnou okapovou rouru, která hrozila pádem na chodník.

V tuto chvíli se situace uklidnila a prvotní nápor na síly a prostředky hasičů polevil. Hasiči jednotek HZS Moravskoslezského kraje, stanic na území města Ostravy a jednotky sboru dobrovolných hasičů z ostravských městských obvodů dokončují likvidaci několika zásahů, vzniklých v důsledku deště – čerpání vody ze sklepa domu v Ostravě – Svinově a odstraňování spadlých stromů v Nové Vsi a v Zábřehu.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet