Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Bezměrova bourala auta, tři lidé nepřežili

Dne 8. 7. 2011 v 18:27 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě na známé křižovatce u Bezměrova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem, kterou v rámci mezikrajské pomoci posílila jednotka profesionálních hasičů z Kojetína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v prostoru křižovatky došlo ke střetu osobního auta zn. Š Felicia a dodávky zn. Opel Vivaro.

Po střetu osobního auta a dodávky na místě zemřeli tři lidé z osobního auta, které už záchranáři přes veškerou rychlou pomoc nedokázali zachránit. Jednalo se o dva muže nar. 1981 a 1974, a jednu ženu nar. 1984. Další dvě osoby z dodávky, žena a muž, byly převezeny se zraněním do nemocnice. Hasiči se marně snažili vyprostit tři zaklíněné osoby z felicie, které svým těžkým zraněním podlehly na místě.

Po odvozu zraněných do nemocnice se hasiči dál věnovali zajištění vraků vozů proti případnému požáru nebo úniku provozních kapalin. Osobní auto skončilo po střetu na střeše a svodidlech. Dodávka zablokovala křižovatku. Tragickou nehodu šetřila policie. Doprava v místě nehody byla omezena.

Po zadokumentování nehody policií pomohli hasiči s úklidem vozovky. O odtažení vraků vozů se postarala asistenční služba motoristů. Zásah byl ukončen asi po třech hodinách od ohlášení události.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet