Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další nehody motorkářů na Vysočině

K vážné dopravní nehodě motocyklu došlo dnes odpoledne na komunikaci u obce Jitkov na Havličkobrodsku. Hlášení o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina v 15:05 hod a na místo vyjeli havlíčkobrodští profesionální hasiči.

Ilustrační foto

Při nehodě utrpěl zranění jak řidič motocyklu, tak také spolujezdkyně. Hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením zraněných. Řidiče motocyklu převezli zdravotníci sanitním vozem k ošetření do havlíčkobrodské nemocnice. Zraněná spolujezdkyně byla vrtulníkem transportována k ošetření do Fakultní nemocnice v Brně.

Hasiči zajistili havarovaný motocykl proti požáru a úniku provozních kapalin.

Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.


U dalších dvou dopravních nehod motocyklů zasahovali dnes odpoledne hasiči na Vysočině. Celkový počet dnešních dopravních nehod, při kterých figurovali motocyklisté, se tak vyšplhal na čtyři. Po třinácté hodině se střetl motocykl a dodávka na komunikaci u Smrčné na Jihlavsku, o dvě hodiny později havaroval motocyklista u Jitkova na Havlíčkobrodsku. Při nehodách přišel jeden motocyklista o život a čtyři další osoby byly zraněny.

V 16:26 hod přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina hlášení o střetu motocyklu a osobního vozidla na komunikaci u obce Bítovánky na Třebíčsku. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů ze Želetavy.

Při nehodě utrpěl zranění čtyřicetiletý motocyklista. Posádka osobního vozidla zn. Škoda Fabia vyvázla z nehody bez zranění. Zraněného motorkáře převezli zdravotníci sanitním vozem k ošetření do třebíčské nemocnice. Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin.

V 17:38 hod havaroval motocyklista u obce Česká Bělá na Havlíčkobrodsku. Při nehodě narazil do svodidel. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Havlíčkův Brod. Při nehodě utrpěl motocyklista zranění. Hasiči provedli na havarovaném motocyklu protipožární opatření.

Příčiny dopravních nehod vyšetřuje Policie ČR.

Sdílet