Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osmý ročník soutěže v požárním sportu pořádaný SDH Budilov

Další ročník soutěže v požárním sportu, který v rámci ŠHL pořádá SDH Budilov má pořadové číslo 8.

Když jsme přemýšlel co nového napsat, zjistil jsem , že až na pár detailů letošní ročník kopíroval ten minulý. A to včetně nechutného vedra a dusna, které stěžovalo sledování soutěžního klání. Každý se tlačil do míst kde bylo aspoň trochu stínu a zároveň aby viděl na soutěžící družstva.

Zaplněné parkoviště závodních družstev nabídlo pohled na několik historicky cenných kusů DA Avia A30K mezi kterými kontrastovalo několik zánovních vozidel VW a Mercedes, Ford atd. Nicméně letňanskej dravec bohužel stále vede. Některé sbory dokonce přijeli vozidly svých sponzorů. Prostě taková ta klasika, kdy nadšení prostě nezná mezí a lidé soupeří na dráze a neřeší diskuse ve stylu jestli JPO V zrušit či ne. Je dobré občas z tohoto důvodu některé takové klání navštívit, aby si člověk uvědomil, s čím někde musí přežít. Ale to bych už hodně odbočil, i když je to psáno záměrně díky některým příspěvkům v různých diskusích..

No nic, tak zpět. Klání započalo jako již tradičně mužskými družstvy, souběžně z kterými na druhé polovině soupeřili ti nejmenší. Následně vše završily ženy a že se bylo na co dívat. Díky velkému počtu soutěžících se tak soutěžilo až do podvečera. Následně, jako vždy, proběhlo vyhlášení výsledků s předáním cen a kdo chtěl zůstal přítomen na večerní zábavu pod širým nebem. Bohužel právě to nebe určilo to jak bude večer probíhat a tak stejně jako i tuto noc po celých čechách i zde musel člověk vydržet hromy a blesky, které doprovázel velký liják.

Přesto musím konstatovat, že z diváckého pohledu mě toto sobotní odpoledne přineslo to jsem očekával a tím bylo sledování soutěžních družstev, občerstvení a pokec a hasičských i nehasičských věcech. Je dobré vidět fungující sbory, které z minima dokáží vytěžit maximum, což se jako vždy neobejde bez podpory obce a i té je třeba poděkovat.

Málem bych zapomněl na letoší novinku a to byl on line přenos, který běžel na budilovských webovkách. Dle organizátorů to nešlo úplně bez problémů, nicméně jak je znám za rok to bude šlapat jak po másle. A co si přát víc? Snad jen studenější pivo :-DDD

Pro požáry.cz Martin Kareš

Sdílet